Η ΦΙΞ Ελλάς, πιστή στον σκοπό της για πιο όμορφες και πράσινες γειτονιές, προχώρησε στην ανάπλαση του πάρκου «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης»

14 Ιουνίου 2023by Vasileia Galanaki

Το εμβληματικό πάρκο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης, στο Κουκάκι, μπήκε σε μια νέα εποχή, μετά την ολοκλήρωση των εντατικών εργασιών ανάπλασης που υλοποίησε με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της ΦΙΞ Ελλάς ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Αυτή η ξεχωριστή «όαση» πρασίνου, που δίνει διαχρονικά πολύτιμες «ανάσες» δροσιάς σε μικρούς και μεγάλους, ξανασυστήνεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της γειτονιάς και γίνεται εκ νέου κομμάτι της καθημερινότητας τους.

H ΦΙΞ Ελλάς, στο πλαίσιο του εντατικού της προγράμματος για πιο πράσινες και καθαρές γειτονιές, φέτος εστίασε στο Κουκάκι, ακόμη μια γειτονιά που συνδέεται στρατηγικά με την ιστορία της, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης μικρών και μεγάλων που σφύζει από ζωή! Η ζωντανή αυτή γειτονιά, λοιπόν, αποκτά πλέον ένα σύγχρονο διαδραστικό αστικό πάρκο και έναν πολύτιμο για τους πολίτες δημόσιο χώρο, που αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για περίπατο, άθληση, χαλάρωση και ψυχαγωγία.

Το πάρκο απέκτησε περισσότερο φυσικό «χρώμα», καθώς φυτεύτηκαν δέντρα και περισσότερα από 1.000 μεσογειακά φυτά, που αναδεικνύουν τον χώρο, προσθέτοντας ομοιογένεια και ενιαία ταυτότητα. Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του πάρκου, οι αστικές υποδομές και ο εξοπλισμός του ανανεώθηκαν, η υφιστάμενη βρύση επισκευάστηκε, το σύστημα άρδευσης συντηρήθηκε, επεκτάθηκε σε όλο το πάρκο και ανανεώθηκε πλήρως, ενώ στον χώρο τοποθετήθηκαν κατασκευές φωλεοποίησης εντόμων και πουλιών της αστικής πανίδας, καθώς και βοτανικές πινακίδες για την ξενάγηση του κοινού στον κόσμο των φυτών.

Ακόμη, τοποθετήθηκαν παρτέρια με φυτικές αψίδες, νέα καλαίσθητα και άνετα παγκάκια για τους επισκέπτες, καθώς και σύγχρονα καλλισθενικά όργανα γυμναστικής, τα οποία δίνουν διέξοδο σε εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να γυμναστούν με ασφάλεια σε ένα καταπράσινο και ήσυχο περιβάλλον.

Τέλος, με δεδομένο ότι η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για την νέα γενιά, τόσο λόγω της πληθώρας καταστημάτων εστίασης, όσο και λόγω της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του πάρκου, οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν στην εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού στύλου φόρτισης συσκευών, που επιτρέπει σε όλους να απολαύσουν τον περίπατο τους στο πάρκο με…γεμάτες μπαταρίες!

Το «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης» είναι το δεύτερο πάρκο που αναμορφώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, με την υποστήριξη της Ολυμπιακή Ζυθοποιίας και της ΦΙΞ Ελλάς, καθώς προηγήθηκε πέρσι η ριζική ανανέωση του Πάρκου ΦΙΞ στα Πατήσια.

«Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχουμε θέσει για την Αθήνα είναι να βάλουμε περισσότερες πράσινες πινελιές στον καμβά της πόλης. Όχι στα λόγια, με αποσπασματικές και επιφανειακές λύσεις, αλλά στην πράξη. Με συνολικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, που αντικαθιστούν το γκρι της πόλης με το πράσινο χρώμα της φύσης και της ζωής και βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων. Η ανάπλαση του πάρκου «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης» είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων του Δήμου για την σταδιακή μεταμόρφωση της Αθήνας και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με τη ΦΙΞ Ελλάς, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», γίνεται μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας», δήλωσε, με αφορμή την ανάπλαση του πάρκου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Dejan Beko, Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια της περσινής ανάπλασης του Πάρκου ΦΙΞ, στα Πατήσια, φέτος παραδίδουμε στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας το πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης», στο Κουκάκι, σε μία ακόμη στρατηγική τοποθεσία, που συνδέεται με την ιστορία της ΦΙΞ Ελλάς. Όλοι, στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, νιώθουμε ικανοποίηση, που έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στο έργο του Δήμου Αθηναίων, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», καθώς δράσεις που πρακτικά δίνουν πίσω στην κοινωνία, είναι και αυτές που υπηρετούν τον εταιρικό μας Σκοπό, να ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο. Ειλικρινά ευελπιστούμε να αξιοποιηθεί όπως του αξίζει, όχι μόνο από την τοπική κοινότητα αλλά και από τους επισκέπτες όλης της πόλης».

Η Μαρία Ηρωίδη, Marketing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας συμπλήρωσε σχετικά με την ανάπλαση του πάρκου: «Με τη ΦΙΞ Ελλάς, έχουμε εστιάσει τα τελευταία χρόνια πίσω από τις γειτονιές και τις ενέργειες που προσδίδουν πραγματική αξία στους κατοίκους και τους επισκέπτες τους. Φέτος, συνεχίζουμε το σημαντικό αυτό έργο και με μεγάλη χαρά παραδίδουμε το ανανεωμένο πάρκο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης, στο Κουκάκι. Σε μια περιοχή, που έχει στενή σχέση με τη ΦΙΞ Ελλάς, λόγω του ιστορικού ζυθοποιείου της, και με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ που φέρει το όνομά της. Είναι ένας νέος «πράσινος» προορισμός, σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας, που μας περιμένει όλους, για να χαλαρώσουμε! Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ενεργά, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει πιο πράσινες και καθαρές γειτονιές για όλους! Και είναι στο χέρι όλων μας, να το αντιληφθούμε και κυρίως να το αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας!».